Yasuo ve Riven Arasındaki İlişki


Yasuo'nun Hikayesi
Günahkâr Kılıç
Yasuo bildiğiniz üzere Azimli,Atik,Hızlı,Kararlı aynı zamanda rüzgar tekniğini kullanan bir kılıç ustasıdır. Yasuo bir iftira sonucunda var olan itibarını yitirmiştir.Şerefini ve onurunu tekrar kazanmak için elinden gelen her şeyi yapmaya çalışır.Yasuo İonia'nın ünlü bir akademisinde rüzgar tekniğinde uzmanlaşabilen nadir öğrencilerden birisiydi.Ancak bir gün Noxus İşgal edildiğinde onunda kaderi sonsuza kadar değişti. Yasuo İonia'nın ileri gelenlerinden birini korumak için görevlendirildi ama kılıcı ile daha büyük işler yapabileceğine inanan Yasuo Görev yerini terk etti ve savaşa katıldı.Döndüğünde ise korumakla görevlendirildiği kişinin öldüğünü gördü.Yasuo itibarını kaybetmişti kendi isteği ile teslim oldu, daha sonra ise korumakla görevlendirildiği kişinin kendisinin öldürdüğü şeklinde bir suçlama ile karşılaşan Yasuo'nun dünyası başına yıkılmıştı.Yasuo daha fazla bunu kaldıramadı ve kılıcını çekerek gerçek katilin peşine düştü.Bir kaç yıl katilin peşinden amansızca gitti ama bir gün en korkulu düşmanı olan öz kardeşi Yone ile karşı karşıya geldi,Kılıçlar çekildi ve dövüş başladı. Yone, Yasuo ile boy ölçüşemeyeceğini anladı.Yasuo atik bir hamle ile kardeşini yere sermişti fakat Yasuo kardeşinin o halini görünce hemen yanına koştu ama her şey için çok geçti.Gözleri dolan Yasuo neden katillik ile suçlandığını anlamaya çalışırken kardeşi Yone ona katilin ''Rüzgar Tekniği'' kullandığını söylemişti.Artık Yasuo daha iyi anlıyordu her şeyi.Kardeşinden son bir kez kendisini affetmesini istedi,kardeşi ise Yasuo'nun kolları arasında son nefesini vermişti.Yasuo gözyaşlarını tutamadı... Yasuo kardeşini gömmüştü ama yas tutacak vakti yoktu.Çok geç olmadan gitmeliydi çünkü peşine başkaları takılacaktı.Elindeki ipuçları onu katile götüreceğine inanıyordu.Eşyalarını hazırlayıp Yone'nin mezarına son bir kez baktı,bir yemin etti ve rüzgarı arkasına alıp yollara koyuldu.






















Riven'ın Hikayesi
Sürgün
Noxus'da önemli olan tek şeyin güç olduğuna inanılır Riven'da bu gayede yükselmeyi amaçlayan daha küçük yaşlarda kendini kanıtlayan bir savaşçıydı.Acımasız ve etkin bir savaşçı olan Riven asıl gücünü azminden alıyordu.Çatışmalara hiçbir şüphe olmadan katılıyor,duraksama yaşamadan ve ölümden korkmadan Riven Noxus ruhunun simgesi haline gelmişti.Noxus üst kademesi ona Noxus sihirleri ile büyülenmiş bir rün kılıcı ile onurlandırdı.Kılıç ağır,geniş ve keskindi Riven'ın tamda istediği gibi bir kılıca sahip olmuştu.Noxus İonia'nın işgaline katılmak üzere savaşa yollandı ama kısa sürede savaş,savaş olmaktan çıkmıştı ve toplu bir kıyıma dönüşmüştü.Şanlı bir savaş bekleyen Riven beklediğini bulamadı.Daha sonra ise Riven'in bölüğü İonia kuvvetleri tarafından sarıldı.Destek istediler fakat bunun yerine Signed'in başlattığı biyokimyasal saldırının ortasında kaldılar.Hem İonia hemde Noxus kuvvetleri bu iğrenç saldırıdan ağır şekilde etkilendiler.Riven nihayet bu saldırıdan kaçmayı başarmıştı fakat bunları kolay kolay hafızasından atamadı.Noxus Riven'i ölü olarak ilan etmişti.Riven ise bunu yeniden başlama fırsatı olarak değerlendirdi Kılıcını parçaladı,geçmişi ile olan bağlarını kopardı ve kendi kendini sürgün ederek dolaşmaya devam etti.
Aralarında bağlantı olabilecek unsurlar
Bildiğiniz gibi iki şampiyonda rüzgar tekniğini kullanıyor daha doğrusu Riven'ın Ultisi(Sürgün Kılıcı) belli bir alana kılıcını savurarak hasar veriyor bu saldırının adı ise ''Rüzgar Darbesi'' sizce Riven, Yasuo'nun korumakla yükümlü olduğu kişiyi Rüzgar Darbesi ile öldürmüş ve daha sonra kaçmış olabilir mi? zaten bu kişinin İonia'nın ileri gelenlerinden birisi olduğunu biliyoruz.Muhtelemen Noxus böyle bir kişiyi öldürmek için usta bir savaşçı gönderecektir.Bu tabii ki bir teoridir.
Yasuo ve Riven'in birbirlerine karşı tuntlarına biraz bakalım.

Yasuo

  • Hangisi daha ağır Riven,Kılıcın mı? Geçmişin mi?
  • Herkes hesap verir Riven
  • Kendinden kaçamazsın Riven, tecrübe konuşuyor.
  • Kırık bir kılıç,paramparça bir ruh.
Riven

  • Hmm, 3 hızlı darbe.
  • Dur, yoksa o teknik?
Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkürler.Lütfen düşüncelerinizi paylaşmayı unutmayın.

2 yorum

senig ananı arvadını

Cevapla

Bilemiyorum ama her yerde hep aynı hikaye. Farklı birşeyler yazın da şunun gibi http://www.storetf.com/yasuonun-hic-duyulmamis-hikayesi/ biz de eğlenek acık ya. Hiç yenilenmiyor da bu hikayeler, ya da biraz eklense güzel olmaz mı, devam etse mesela

Cevapla

Yorum Gönder