Nehrin Kralı, Tahm Kench


League of Legends’da ağlara takılan en son garabetin kıyıya çıkartılmasına az kaldı! Çetin bir üst koridor veya destek tank şampiyonu olan Tahm Kench, amansız iştahıyla dikkat çekiyor. Rakip şampiyonları önce güzelce sosun içinde gezdirdikten sonra büyük bir neşeyle yutan Nehrin Kralı, mideye indirdiği kurbanlarını hem çatışmalardan uzaklaşmak hem de diğer rakiplere karşı kullanmak için değerlendirebilir. Tahm Kench’in midesinde sadece rakiplere yer yok; tankımsı amfibik, takımından birisini yuttuktan sonra girdap gibi dönerek kendini rakip takımın ortasına fırlatmak suretiyle etkili saldırılar yapabilir.



Yeni şampiyon Tahm Kench
Posted by Summoner on 23 Haziran 2015 Salı


Destek

Nişancısını kaçınılmaz sondan kurtarma kabiliyeti sayesinde Tahm Kench’ten oldukça sağlam bir destek şampiyonu olur. Koridoruna teşrif etmesiyle birlikte başlıca görevi koridordaki takım arkadaşının arkasını kollamak olur; onun güvenliğini sağlamakla ve dilediği gibi minyon biçebilmesine imkân vermekle yükümlüdür. Takım arkadaşı rakip tarafından yavaşlatılır veya sersemletilirse Tahm Kench onu Ham Yapıp güvenli bir yere götürebilir. Bu yeteneğin süresi oyundaki kitle kontrol etkilerinin çoğundan daha uzun olduğundan, rakip başarılı bir şekilde Nehrin Kralı’nın nişancısını oltaya getirse bile Tahm Kench tehlikeyi etkili bir şekilde uzaklaştırabilir. Tahm Kench paytak paytak uzaklaşırken rakibin saldırıları onu hedef alacak olursa, Kayış Gibi’nin pasifi Nehrin Kralı’na bol miktarda yenilenme fırsatı sunar. Son olarak, rakip takım koridorda takas yapmaya kendini adamış olsa bile, Tahm Kench dikkatini rakibin en fazla hasarı veren şampiyonuna çevirip önce pasifiyle hedefi kıvama getirip ardından Ham Yap ile geçici süreliğine de olsa bir hayli etkili ikiye tek senaryoları yaratabilir.
Tahm Kench’in çok yönlülüğü baskınlarda da kendini belli eder. Takım arkadaşına rakip baskınlarında sunduğu eşsiz korumanın yanı sıra, kendi takımının yaptığı baskınlarda da pisboğazlığını ortaya koyabilir. Totem koyma bahanesiyle koridordan çıkıp etrafta dolanırken, ormancısıyla karşılaşıp Lezzet Yolculuğu’nu baskın planlamada kullanabilir.

Yorum Gönder